Nazaj na objave

IPM in Smart City Sistemi d.o.o. na konvenciji “Smart Country” v Berlinu

30. oktobra 2019

Delegacija Inštituta za politični menedžment in Smart City Sistemi d.o.o. se je med 22. in 24. oktobrom udeležila mednarodne konference “Smart Country Convention”, ki se je odvijala pod sloganom “Digitalizirajmo javne storitve”. Na berlinskem sejemskem razstavišču je združila skoraj 13.000 obiskovalcev, 400 govorcev in 150 razstavljalcev. Gre za največjo gospodarsko konvencijo v Nemčiji s področja digitalne transformacije javnega sektorja, ki so se ga udeležili tudi nekateri velikani panoge, kot so Deutsche Telekom, Cisco, Huawei in Bechtel.

Program konvencije so spremljale štiri glavne rdeče niti: tehnološke inovacije na področju strojne in programske opreme za pametna mesta in skupnosti; prihodnost javnih politik, ki bodo spodbujale oz. omejevale digitalno transformacijo družbe; kibernetska varnost novih digitalnih sistemov pametnih mest in skupnosti; ter prihodnost demokracije skozi lečo razvoja tehnologije in pametnih mest. Konvencija je ponudila bogato mednarodno zasedbo razstavljalcev in govorcev, od katerih je bilo mogoče spoznati delovanje najsodobnejših tehnoloških izumov na področju pametnih mest in skupnosti ter ključne trende, ki bodo determinirali razvoj na tem področju v prihodnje.

Naša delegacija je na konvenciji poleg spoznavanja novih tehnologij in trendov na področju pametnih mest in skupnosti tudi vestno navezovala stike z različnimi podjetji in strokovnjaki s področja pametnih mest in digitalne transformacije. Na podlagi predstavitve naših produktov in aktivnosti smo pridobili kar nekaj potencialnih partnerjev, ki jih zanima internacionalizacija in skupen nastop na tujih trgih ter kandidiranje za mednarodna razpisna sredstva na področju tehnoloških inovacij.

Vse, ki vas zanima področje pametnih mest in skupnosti ter digitalne transformacije, pozivamo, da se udeležite naslednje konference “Smart Country Convention”, ki bo potekala v Berlinu od 27. do 29. oktobra 2020.

14. novembra 2019

O Banki Slovenije

John Maynard Keynes je ob priložnosti pokazal upanje,...

Preberi več
7. novembra 2019

Slike iz naše (narcisistične) doline Šentflorjanske

Ana Pavlič, doktorska študentka na Fakulteti za družbene...

Preberi več
31. oktobra 2019

Kakršni državljani, takšna oblast

V politološki literaturi je obče sprejeto stališče, da...

Preberi več
;

Pišite nam

Če nam želite kaj sporočiti, nas lahko kontaktirate na spodnji povezavi.